Wedding Singer

image60Jupp ikväll blir det musikal för hela slanten! Ska bli grymt kul, har sett filmen innan men får se hur mycket det hänger ihop!

Har även haft lite tråkigt så tog en sax och vips försvann det hår!!! Halv snett såg jag men vid ett försök till fixning så kan det bli värre har jag lärt mig sedan tidigare!


Älghälga är över

Sedan ett par dagar tillbaka iof men det är nog först nu jag börjar känna mig lite hel igen. Har obligatoriska blåmärken på underliga ställen. Ser ut som jag slagits men det har jag inte. Får bara blåmärken galet lätt! Söndagen ville jag dö, mådde sååå dåligt men det var självförvållat iof. Måndagen var lite bättre, igår var jag hel död och idag börjar det vända. Sammanfattning av Älghälga då...hm..galet, fylla, pinsamheter, främlingar, gammla bekanta, party, dans, naken dans!!, och massa fest och super kul! Säger nog allt, nästan!
image59 Galen fylle bild på nästan hela laget!

I alla fall, nu är det dags att återvända till verkligheten och pluggandet...

/J

Rätt produktiv idag!

image58Yes idag anser jag att jag har varit duktig faktist. Läst klart både teori och bok till nästa vecka. Boken är en dikt som heter Turner och är ganska knepig så borde väl läsa den igen men får bli en annan dag om jag har tid över!

Haräven påbörjat min outline för C uppsatsen som skall vara inne senast måndag, har än så länge bara gjort en punktlista och mailat min handledare för råd om hur man går vidare från det då jag inte riktigt har koll. Fårde vad han säger, sen kommer det vara seminarium om den så man får hjälp och råd om hur man går vidare med det hela. Hoppas på det bästa, eller nja mitt mott är som vanligt att förvänta mig det värst så slipper man bli besviken.

Har även diskat å fixat! Ska nu sätta mig och läsa om en teori som jag ska skriva min litteratur uppsats om (den vanliga). Behöver nog fräscha upp den lite innan jag kan sätta mig med det men målet där är att komma igång medskrivandet av den uppsatsen nästa vecka i alla fall. Planering krävs för allt!

Ska nog ta mig ett bad nu eller börja fixa med maten kanske, maten vre nog bättre ifall hantverkarna får för sig att komma hit idag, vill inte ligga naken i badet när det ringer på dörren!! Pinsamt värre..

/J

F**k me shoes och purity test...

Ja jisses hur ska detta sluta?! Idag på litteratur lektionen hade vi disskusion om feminism och komin på utseende och sådan som hör till fördommar. Våran lärare tog upp ett exempel om "fuck me shoes"en term som någon myntat om stillet klackar då de är så höga för att det ska vara lätt att hamna på rygg. "Du ska ju inte springa maraton i dem" vilket kan stämma. Måste dock säga att mina sådana skor är för att jag gillar att vara extra lång och jag tycker det är snyggt! Plus att man ser smalare ut :p nästa punkt handlar om purity test som jag nyss gjorde på facebook där alla hänger nu för tiden. Testet visade att jag var 43% tror jag de var, pure. Okej så bara för att man inte levt ett liv som nunna så är man inte pure? Har i alla fall haft roligt och levt livet ordentligt hittils så är inte missnöjd med det svaret! Nej nu ska jag kolla CSI New York och sedan sova.

/J

Ja då var man flyttad

Jepp jag och Spike har nu flyttat in hos Baby, glömt en hel del hemma som ska hämtas imorgon har jag tänkt mig plus att jag fortfarande bor där. Inte sagt upp den eller något och inga planer på det än heller. Än så känns det rätt bra i alla fall, eller ja det går i vågor. Vissa stunder är jag glad och nöjd och trivs medans jag i andra vill packa allt och flytta hem igen på en gång. Är den där krypande paniken som poppar upp ibland men jobbar på det.

Skickade mitt workshop paper till min handledare för c uppsatsen häromdagen med. Frågade om han var intresserad av att kolla på det för att se lite hur jag tänker mig själva uppsatsen. Han hade några synpunkter och så som vanligt men han har vettiga saker att komma med i alla fall så känns bra. Lite tips och idéer mest så jag inte ska hamna helt fel. Har än sålänge hyfsade förhoppningar om att denna uppsats skall gå bra.

Ska ta och läsa klart boken till tisdag nu tänkte jag, har ett och ett halvt kap. kvar så det går ju rätt fort i alla fall. Lite trött är jag med men tänkte att jag inte skulle somna. Baby ligger bredvid i soffan å snarkar för fullt, Spike ligger på sin ställning och sover han med. Jobbigt att flytta!

/J

Livrädd, nervös och allt annat där mitt i...

Japp, ska flytta nu, rättare sagt ikväll om någon timme eller så. Börjar redan bli livrädd!!! Fattar inte vad det är med mig egentligen. Varför kan inte jag klara av detta lätt som en pältt som alla andra gör? Varöfr är det bara jag som flippar ur och vill springa för livet så fort det blir riktigt seriöst? Vet att gammla saker spelar in här och vet den största anledningen till min panik men det blir liksom bara värre. Har i alla fall beslutat mig för att göra dett och inte tänka mer nu. Skulle först flytta lite saker men nu blev det så att jag fick ta ett beslut om att flytta typ allt jag behöver nu för att klara av detta. Flyttar jag bara en del så kommer jag hinna backa massvis med flera gånger och ha mera ångest. Lika bra att få det gjort på en gång och hoppas på det bästa. Måste flytta på en gång med för Spiks skull. Han kan inte ha mig flängande fram och tillbaka hela tiden utan det måste bli på en gång detta.....jisses....fortsätta plugga för att fördriva tiden eller packa mera???

/J

Plugg å plugg att man aldrig ska vara ledig..

Men är väl så det är att plugga på universitetet. Känns skönt att veta att jag snart är klar med engelskan i alla fall och då även har läst 2 år redan! Galet fort går det! Väntar just nu på att Sally i min grupp ska få tid över på jobbet så hon kan kolla mitt workshop paper och responsa på det så jag kan skicka in det sedan. Känner mig rätt nöjd så so det är nu men kan vara bra att få flera synpunkter på det i alla fall. Kan ju ha missat något! När det är arbeten på svenska så brukar jag alltid skicka det till mamma så hon får kolla stavning och sånt men hon kan inte kolla det på engelska för hon har inte det som sitt ämne så är inte så bra på det. Ja ja ska sätta mig och läsa lite mer i boken till tisdag, ska ut och gå med Baby sen när han slutat jobbet om 2 timmar. Ätit mat nu men åt nog för mcyket för mår illa istället....ucsh....får dricka mera vatten..

/J

Ska flytta

 Okej nej det ser inte ut såhär dit jag ska flytta :-) jag och Spike ska flytta in hos baby på prov ett tag innan vi bestämmer oss för om vi ska skaffa större lägenhet och så! Bilden är enbart för att ilustrera ett hem, ska flytta till hans lägenhet. Fast hade gärna bott i det där huset påbilden, i Hua Hin vart nu det ligger?

Har för övrigt varit duktig och läst klart den tråkiga teorin så ska skriva keywords nu och sedan ska jag tvätta och diska m.m. ser lite slitet ut här nu. Min och babys nu idé om batning/motin har snart hållit på i en vecka, jag har ännu inte haft tid att ta mig ut på promenad så ska satsa på träning idag hemma istället. Höll på att svimma förut så har nog för lågt blodsocker men tryckte i mig lite mat för att få upp det så nu mår jag bättre. Glömde äta i allt pluggandet! Galet så kan man inte hålla på.

Har fått inbjudan till klassfest med. En kille från gymnasiet som fixar återträff fast det inte gått 10 år. Jag har inte bestämt mig än för om jag ska gå. Hade varit kul om Sandra ska gå för då kanske jag kan be att få sova hos henne i Göteborg annars får jag fråga någon av mina andra bekanta. Hade kunnat bli kul att träffa en del gammal vänner. Claudia kunde inte komma tyvärr vilket är synd för hon är en av dem man vill träffa. Ja ja dags för mer plugg..

/J

Lite produktiv idag

Ja lite i alla fall, skrev kklart mitt workshop paper och skickade det till tjejerna i min grupp, se om de hinner kolla på det innan fredag. Sen läste jag teorin till nästa vecka, inte klar dock för den var skit tråkig. Feminism, tycker inte det är överdrivet intressant och är rätt trött på allt tjat och alla radikala feminister som inte fattar vad riktigt feminsism står för samt alla andra som inte fattar. Nej ska inte reta upp mig över det.

Baby har erbjudit mig och Spike att flytta dit på prov, ha kvar min lägenhet men testa och se om det funkar innan vi skaffar ny stor lägenhet. Funderar allvarligt på att göra det. Kommer ju ha kvar denna ett tag med då ju så inte helt flyttad.

Fick ett erbjudande idag med som jag funderat på. Ville inte från början på grund av tidsbrist men kommer ha tid i alla fall när jag tänker efter och kanske ska göra det som en snäll greje mot hon som frågade. Funderar på det, men man ska väl ställa upp för vänner som ber en. Hon har aldrig bett mig om något annat så.

Hade Läsk möte idag med, fiasko då endast 12 personer kom, löjligt dåligt men lite grejer lyckades vi väl komma fram till. Lite i alla fall så får se hur det går.

/J

Funderingar..

Baby och jag satt å disskuterade ganska länge igår om det allämna gnällandet från alla håll och kanter. Verkar som samhället kommit in i en gnäll period just nu. Jag har personligen svårt att förstå det hela då jag lärt mig att man biter ihop. Spelar ingen roll att det är jobbigt och skit man biter ihop. Finna alltid någon som har det värre och som det är mer synd om och vem hjälper det att man gnäller?? Blev riktigt frustrerad när vi prata för klarar inte av sådant, Baby är inte den som gnäller heller direkt då han ser ganska mycket jobbig på sitt jobb som sjuksyster så tack och lov för det. Hade nog blivit arg på han om han gnällde. Min mor och far har fått gå igenom ganska mycket i sina liv, saker ingen borde dehöva uppleva men inte fan sitter de å gnäller och tycker synd om sig själva. Tack för att ni låtit mig ärva den egenskapen, bit ihop å sluta gnäll!

Så ska inte gnälla över att jag har läxor att göra och är stressad som vanligt utan ska sätta mig och göra dem!

/J

Att man inte ska få vara sjuk...

JA jisses, här har man aldrirg tid att vara sjuk inte och så är man det. Har haft feber under nätterna nu i två dagar och är inte alls helt fit for fight men har liksom inte tid att vara sjuk. Det skall pluggas och fixas och ordnas hela tiden.Tog idag beslutet om att inte gå på mötet å då fick man skäll av it ordförande som talade om att man har aen plikt att gå på möten om man kan. Vad fan här har man haft feber å har uppsats som skall skrivas till imorgon där ca hälften är gjord och så får man skällför att man inte går på ett möte! Jag har hittils inte missat ett enda styrelse möte medans det finns de som kommer och går hela tiden!!! Dessutom har inte han rätt att bli sur för det, jag vill väl ha ett liv också? Och är sjuk och prioriterar skolan vilket jag inte tycker är så j'vla hemskt...jag har alltid sagt att jag har valt att plugga,om jag misslyckas för att jag inte pluggat tillräckligt skulle jag vara grymt ledsen på mig själv så därför pluggar jag.

/J

Presenter presenter!

Ja massor av dem har jag fått, kul att fylla år ibland. Har fått en ny bil av pappa, kläder, extern hårddisk, pengar, platt tång, digitalkamera, smycken, biljett till musikalen Wedding singer i k-stad, rosor som var gjorda av trosor :p och lite annat smått å gott!image56
Dessa böcker fick jag av Malin vilket var väldigt roligt då hon tänkt till ordentligt. Boken med citat för pessimister var klockrent jag! Finns ett citat med som jag ofta använder mig av. "Förvänta dig det värst då blir du inte besviken" något jag lever efter rätt ofta!

/J

Bakt å fixat

Ja jag har faktiskt bakat! Och inte misslyckats totalt heller :-) mor och far och lillebror kommer imorgon samt mormo, farmor & farfar och mia plus malin. Lite släkt besök då man fyllt år så har bakat. Har gjort shackrutor, tosca kaka och muffins. Inte bakat så mycket på länge! Har även diskat och plockat lite eftersom Spike kommer hem imorgon. Min bebis! Läst klart boken med så ska fixa keywords på den sen så är litteraturen helt klart och bara uppsatsen kvar till tisdag. Googlade boken förut för vår lärare har lagt upp massor av grejer på internet åt oss som var intressant. Boken heter för övrigt In the skin of a lion av Michael Ondaatje och var riktigt bra. Fanns massa rolig fakta om boken då vissa delar faktiskt är sanna! Finns även en uppföljare till denna som jag blev sugen på att läsa när man har tid.

Har för övrigt grymt ont i halsen, dumma förkyldning. Ont i knät med då det hoppade ur led igår igen, fastnade dock denna gång så Erika som är sjuksyster fick dra rätt det. Därför det gör ont idag men det går över. Ska bli kul imorgon i alla fall att träffa mormor och farmor och farfar. Inte sett dem på ett tag nu och lär väl inte bli innan jul sen. Baby och jag har även diskuterat lite om enn flytt. Får se vad som händer där, är som vanligt livrädd men fick kloka råd av min kära mor så känns bättre. Ska väl kanske ta ett snack med den där psykologen med så jag kan lösa min problem. Men nu är det dags att sova, lite trött nu.

/J

Bakis å sjuk

Jepp är lite små bakis fast inte farligt. Det som är jobbigt är förkyldningen, hel täppt näsa! Kalaset vart ganska bra igår i alla fall. Mitt kän hoppade ur led så har lite ont idag bara, jobbigt med trasiga knän. Lite arg på Essa som vanligt och hon lär bli sur för att jag skriver det med orkar inte bry mig just nu. Fattar inte att man inte kan ha någon självrespekt. Men men, nässpray låter bra! Pratat med min bätsa vän Linn idag, kul att höra hur det är med henne för avr jäkligt länge sedan nu! Farmor och farfar ska med imrogon också, farfar ville komma :) nej ska ta en alvedon och spray nu!

/J

Åhhh vad jag tycker illa om den människan..

Ja den där jävla kärringen som jag bråkade med hela sommaren på grund av min litteratur uppsats. Nu så har jag henne i Spårkfärdighet och blev naturligtvis sågad redan på första saken. Eller ja sågad ska jag väl inte säga men det var massa saker hon tycket annorlunda om. Blir så trött på henne. Har inga problem med att ta kommentarer och kritik men när det inte finns något vettigt i det så blir jag arg. Bara för att man inte tycker som hon så är det fel? Vad fan man måste väl få ha en egen åsikt eller? Blir så trött på detta, bara för att man inte tycker som hon så är det inte bra. Vad är det för lärare egentlgen? Man måste fan få tycka saker utan att bli ner tryckt för det. Ska bli så skönt att slippa henne sen. Förra uppsatsen ville jag inte bråka med henne för mycket om för känndes som att de bara skulle bli värre då. Denna gång orkade jag inte bara ta en massa skit så skrev tillbaka och förklarade hur jag tyckte och varför jag tyckte som jag gjorde så får vi väl se hur hon tar det. Kan liksom inte bli värre för hon kommer aldrig gilla mig ändå. Gillar inte henne heller så gråter inga floder för det, skulle bara vilja tala om för henne vad jag tycker men då blir det nog ett fett U i kursen! Så "lugn och sansad, vuxen människa". Får se hur länge till...

/J

En gång är en tillfällighet, två en slump..

Men vad fan! Kom hem från Rom idag (bilder kommer en annan dag) och när vi flög hem så mellan landade vi i Köpenhamn. Sist jag flög och skulle hem så var det också mellan landning i Köpenhamn. När jag sedan landade i Stockholm så var båda mina väskor borta och de visste inget om var det tagit vägen!! Då hade jag nästan allt jag ägde å hade i de väskorna så var inte kul. Idag då, landa i Köpenhamn, byta plan, kliver av i Göteborg, hämta väska....väska....hoho?? Nope ingen väska!!! Det har hänt igen! Min väska är nu borta igen i Köpenhamn!! Ska aldrig mer flyga till Köpenhamn!! Denna gång hade jag inte så mcyket i väskan och det viktigaste i handbagaget, förutom p-piller då men har fler hemma som tur är. Men helt galet att jag lyckas bli av med väskor, båda gångerna, på mellanlandning i Köpenhamn!

/J

Inte lika stressad idag

Nej idag käns det lite bättre, har faktiskt i strt sett skrivit klart conference abstractet och har läst teorin till tisdag, kanske borde skriva om den med, går fort. Har även läst lite mer än halva boken till tisdag. Känns riktigt bra, kan åka på semester nu utan att vara stressad. Håller för fullt på att tvätta och ska strax hoppa in i dushcen med och sedan packa. Borde gå till affären för har dåligt med shampo men det kan räcka veckan ut. Vet inte riktigt vad jag ska packa med mig till Italien, var runt 28 grader i Rom nu dit vi ska så inga stickade koftor i packningen. Men någotn tjockare tröja blir det ju naturligtvis för kanske är kyligare på kvällarna. Ska bli riktigt kul, får inte glömma nya kameran heller :) blir bra detta. Har tagit fram två klänningar, två par jeans (kan vikas upp) samt underkälder så nu är det linnen som fattad å så smink och allt sådant. Ska träffa Babys föräldrar ikväll för första gången, och Kavat som är en katt. Saknar min bebis men han har det super bra hos mamma så inget att oroa sig för. Nej ska sluta svamla nu och fortsätta med någon läxa.

/J

Stressad igen

Ja jag hade ju varit dum och fattat fel på vår läxa. Trodde den skulle in på tisdag men visar sig nu att den skall in på fredag och att det är en sak till som skall göras till på tisdag. Jaha, åker imorgon efter fyra så hur skall detta gå till? Lånade lite böcker i biblioteket förut så jag kanske kan slänga ihop någt halvt dannt men hade heldre haft mera tid på mig. Mailade och frågade om jag kunde förstå det men sa också att jag förstår om jag inte får då det är mitt eget fel att jag fattat fel. Kanske ska ta och läsa litteraturen nu istället så jag blir lite halv klar med den med. Ingen rast ingen ro. Tpiskt att jag ska lyckas somna med och sova bort mer tid än jag hade planerat.

/J

Paket!!!

Yes fick paket idag av Baby!  En digitalkamera som är rosa :-) fick den nu innan jag fyller då vi åker till Rom nu på torsdag så att jag skulle kunna ta den med mig! Mamma tycker att han skämmer bort mig vilket han kanske gör också men jag är glad. Har testat att ta lite kort med, osminkad och halv seg men lägger upp dem i alla fall. Det ena har jag gjort om för att testa funktioner och det såg så himla scary ut så lägger upp det med.

            

Ja så bidde det!

/J

Ingen bra idé

Nej det var det verkligen inte.Fick för mig igår natt att jag skule börja med litteratur teorin som är till vecka 41 eftersom att jag åker till Italien nu i veckan. Teorin till den gången är psykoanalytisk och det var inte så bra att läsa innan man ska sova. Fick ångest och kom fram till att ja jag behövernog fan psykolog hjälp i alla fall. Jag har problem med närhet och är rädd för att bli övergiven. Hur gick det till?? Kom fram till att om jag inte ska sabba ännu ett förhållande så behöver jag nog söka hjälp för allt som stod stämde alldeles för väl. Dåliga ursäkter för att inte gå vidare framåt, backa ur i sista minuten, bli arg på vänner av olika anledingar. Jaha ja, kanske inte skulle ha varit så snabb med att ge upp pillren och vrång med att söka hjälp då för så många år sedan. Mina problem tycks ha blivit värre så kanske borde ta tag i detta nu....

/J