Då var det nyår då

Har i år sluppit ha den där nyårs ångesten som alltid dyker upp annars. Ångesten för vad man måste göra men egentligen inte vill. Jag har alltid ansett att nyår är överskattat som fan och har de senaste åren varit helt bestämd på att absolut inte fira skiten. Sen har jag alltid blivit övertalad i sista minuten till att göra något i alla fall och det har inte varit överdrivet kul någon av gångerna egentligen. Men fan i år slipper jag! Jag jobbar!!!! Jippi!!! Ni kan inte förstå hur glad jag är över att få jobba ikväll. Visst det kommer vara massor av folk och de lär vara skit fulla. So what? Jag har fortfarande rätten att slänga ut dem vilket innebär att jag inte bara slipper ångesten, jag kan sabba nyår för vem fan jag vill som kommer in och tjafsar! Yes!

Gott Nytt År på er alla som lyckas hålla er städadenog idag!

/JD

Då har man beställt klänning!

Japp, hade med mig moster för att få extra åsikt om klänningarna och valde nu 1 av dem. Lutade mer åt den igår med redan för den var så otroligt mjuk och var i sådan stil som jag tittat på redan så är super nöjd nu. Blev riktigt fin! Har kort som mamma tagit även om fotografen inte var så bra så syns klänningen bra om man zoomar så kan titta på bilderna i datorn hemma! Vi beställde också klänning till Malin som är min brudtärna så det blir super bra det här! Ska nog ta och boka tält sen kanske så det är gjort.

/JD

Provade 3 gillade 2

Ja sen provade jag ingen mer för det blev änna jobbigt. Tänka om man hittar flera? Ska tillbaka imorgon med mamma och moster för att prova dem igen och kanske ge mig på flera. Har i alla fall upptäcktatt jag gillar Lilly kollektionerna mycket så det blir troligen en Lilly klänning i alla fall. Sen ska man fixa en fina slöja med! Ja vi får se hur det blir!

/JD

Imorgon är det dags!!!

Ja imorgon ska jag och mamma iväg för att prova brudklänning!! Är av någon anledning lite nervös. Tänk om jag inte hittar någon jag gillar? Eller om jag gillar alldeles för många?! Har beställt smycken nu i alla fall och har min tiara. Har även beslutat oss om ring nu och det blir en för 18,000:- i alla fall. Tur att sambon går med på det! Skor är också inhandlade så det som fattas är i stort klänning, underkläder och slöja. Får se vad vi hittar!

Ska även på personalfest imorgon. Nice med Liin med då! Kan nog bli kul! Inga pinsama jag har aldrig lekar med lillebror denna gång i alla fal som tur är! Cajsa ska också komma så då blir det nog kul.

Nya kläder inhandalt idag med även om jag hade beslutat mig för att inte handla. Ja så bra gick det ja!

Nu blir det lite CSI repris från måndagen som jag missade.

/JD

Jag är stark jag!

Nej inte egentligen men blev en aning förvånad när jag på jobbet klämdesönder ett glas med ena handen. Skar mig rätt bra med vill jag lova och det flög glas i hela baren! Bra jobbat. Stackars killen som ville ha vatten blev mycket förvånad när glaset small och det var han inte ensam om!

Blev även mycket irriterad på en tjej som klagade på att hon fick vänta så länge. Av de tre barer vi hade öppna var jag ensam i min bar medans alla andra var två och två. Vi hade ett antal hundra gäster och det var kö hela tiden i baren. Jag blev skit sne på henne och talade om för henne att "ser du hur mycket folk det står i baren eller? Jag är ensam och gör så gott jag kan!" tjejn bad om ursäkt och sa att det gick bra att vänta. Som om hon hade något val!

Hur kommer det sig att alla som är på krogen förväntar sig att få hjälp först av alla?

När man sen väl ska ta en beställning så ska idioten stå och fundera på vad den skall dricka!!!

Om du inte vet vad du ska ha så beställ för fan inget! Jag har inte tid att stå och småprata med människor jag inte känner!

/JD

Då ska man jobba igen

Yes idag ska jag jobba på krogen som vanligt. Schysst med dubbel lön så det passar mig bra detta! Får fet lön i januari sen plus csn som då är på över 9000:- kommer kännamig rik! Eller så får jag betala av alla skulder jag lyckats dra på mig under jul och nyår kanske.

Har börjat mitt läsande inför engelskan idag. Gissa om jag blev förtvivlad när jag insåg att jag måste ha läst en dikt/poesi på 25 sidor (plus allt extra som skall läsas) tills första lektionen. Jag har extrem svårt för medeltids engelsk poesi!! Bara att bita ihop men börjar fundera på vad jag tänkte när jag kom på den intligenta idén att läsa dubbelt det kommande året!
På krogen idag spelar nått cover band som heter just kidding, att dömma av bilderna på hemsidan så ser det ut somett stort skämt med. Män som är en bra bit över 40 och spelar "rock"? Kan det bli mycket värre? Ska tacka chefen som satt mig i baren längst bort från scen där man slipper höra!

/JD

Läxor på julafton!

Ja kan ni tänka er! Jag sitter helt seriöst och plugga på julafton!! Då är det något som slagit runt i skallen! Eller kanske inte, fick litteraturlistan för Engelska D som jag skall läsa nästa år samtidigt som Media B-C och blev ärligt lite små stressad av det så sitter och pluggar. Har gjort nästan alla mina uppgifter för journalistik kursen nu så känner mig ganska nöjd men har rätt mycket att läsa i engelskan tills den kursen startar. Vem fan får för sig att läsa dubbelt? 15 poäng extra per termin bara för sakens skull? För att det är kul och för att jag haft tråkigt! Jösses, jag är nog galen!

/JD

23:december

14:00 Telefonen ringer
-Hej
-Godjul älskling!
-Öh, julafton är imorgon vet du va?
*tystnad*
-Ja fan det har du rätt i!

Tror sambon jobbat lite mycket!/JD


Trevlig Dj

Ja Al var riktigt trevlig och tog i hand å allt! Blev förvånad då inte ens alla våra vakter är så trevliga! Men sådant gillar jag, tyvär var det riktigt dåligt med folk så det känndes väldigt synd. Får skylla på att det var helg innan jul och löning så att det var därför. Annars tycker jag att det i alla fall över lag börjat komma mer människor!

Nu ska jag göra mig redo för att åka och fira jul i Kga med moster och hennes familj!

/JD

Dj Al Azif

Ja jösses det kan ju inte vara bra. Eller? Aldrig ens hört talas om människan och det lilla jag läste om han på vår hemsida sa inte mycket. Jag räknar med att det kommer vara en mycket lugn kväll på jobbet idag. Får väl se om det kommer några av de vanliga idioterna sen!

Förresten såg jag och sambon Yesman igår, den var riktigt bra. Skrattade en hel del så tummen upp för den.

/JD

Är kär!

Jepp, min julklapp som jag köpt till mig själv kom igår. Nickelback senaste skiva. Fan vad bra den är!

/JD

Fylle sms..

Ja det är ju själva fan att man ska tycka det är så otroligt roligt med fylle sms! Jag och Liin var på väg att skicka ett trevligt sådant till en i klassen. Vi sökte efter nr till en annan i klassen och var på väg att skriva:

Hej din gammal ryamatta! Har du nr till****i klassen?

Detta följdes åt av ett hysteriskt fnittrande av två tjejer som båda är bevisreligen över tjugo men denna kvällen inte tycktes vara äldre än fjorton. Sms:ett sändes iväg och då kom vi på att detta nog inte var såååå smart av oss. Som tur var hade Liin raderat gammla ryamatta men blev osäker så vi dubbelkollade och det stod inte med. Pinsamt värre att komma till universitetet efter det! Nästa gång får vi nog gömma mobilerna och kanske inte få för oss att ha en dunderfylla bara för sakens skull och för att vi råkade vara lediga!

Gissa om jag fruktar inför personalfesten! Dags att dra på sig vuxenkläderna igen och skärpa till sig lite!

Men fan vad kul vi hade i alla fall, även om vi tycktes vara tjorton år gammla! (Vem använder annars fejknamn på krogen vid min ålder???)

/JD

Jävla kris..

Ja detta är helt galet, sambon blev lovad fast tjänst för några dagar sedan men igår när han kom till jobbet kom beskedet om att de skall spara pengar och säga upp massa folk så istället för jobb kanske han blir arbetslös. Hur galet illa är inte det egentilgen?? Först lovad fast jobb sen kanske inget jobb..

På tal om jobb så jobbade jag med igår på krogen. Jösses vad mycket dräggfulla människor det var där. At folk inte kan uppföra sig. En killa söp bort sin numerbricka och tyckte att om han spottade på personalen så skulle de trolla fram hans svarta jacka bland alla de hundra svarta som fanns, hur tänker man då? Eller tjejen som var så full att hon gick runt barfota på krogen! För det är ju inte så att folk kan hålla i sina glas så att det inte finns spliutter på golvet. Var fan blod överallt efter denna människa och inte kunde hon tänka sig att ta påsig skorna igen inte. Hur full är man inte då?? Om man inte fattar att det sitter glasbitar i fötterna och rinner blod i mängder?!?! Korkade fulla Transcom folk!

/JD

Baristan

Alla ni andra som också följt bloggen slaviskt, jag lyckades illa nog missa de senaste inläggen men min favoritbloggare har nu släppt en bok med sina verk! Helt underbart, måste ha den boken. Gillar bloggar med humor och åsikter som fångar instresset och ett måste är regelbunden uppdatering. Har ännu inte hittat någon ersättare till denna blogg och lär inte göra det heller!

/JD

Nya kursen

Denna nya delkurs jag läser är otroligt soft måste jag säga. Har som sagtnästan inga lektioner på universitetet als, allt skall ordnas hemma vilket är bra för mig som är disciplinerad. Har idag gjort de 2 lektionsplaneringarna som skall göras med Liin så den uppgiften är så klar den kan vara just nu. Har spånat på idé till reklamfilm som kanske kan funka och har läst lite till iboken. Har även fifflat med mitt extra projekt i form av filmredigering och skall imorgon plugga med lillebror så han kanske lär sig nått! Komin på engelska D med, inte för att det var någon större chock då jag läst a-c och klarat dem. Får se hur det går att läsa dubbelt bara men jag har höga förhoppningar om det hela. Är väl mot slutet det kan bli lite trixit med 1st D uppstas samtidigt som 1st C uppsats men det skall nog gå.

Denna nya slapp tid har dock gjort att jag redan lyckats vändabort dygnet. Måste upp imorgon hur som helst ialla fall och hämta mina böcker som varit på utlåning men sen kan jag softa hemma med pluggandet.

Ja det var väl allt svammlande här ute i natten!

/JD

Personporträtt

Yes ett sådant skall tydligen författas för att sedan publiceras i nwt. Det hade jag nog inte tänkt mig, att man kanske skulle behöva skriva så pass seriöst att det skall kunna publiceras. Nu är det ju inte säkert att det blir så men möjligheten finns där. Ska i alla fall skriva om moster var tanken eftersom hon är 1 av 10 som genomgått denna operationen lyckat så det kan kanske bli nått vettigt. Måste fota henne med, det är nog den svåra biten och få en bra bild! Men det ska bli kul med den här kursen i alla fall, mycket praktiskt hemma arbete, sånt gillar jag. Liin och jag ska göra 2 st lektionsplaneringar imorgon så då borde den uppgiften bli ganska klar och sen ska jag börja läsa det som jag ska skriva om i boken så jag kanske kan vara klar med den biten med och då är det helt plötsligt bara nwt grejen och en fn grej kvar att göra sen. Fattar ni att jag ser massa ledig tid framför mig nu om jag gör detta effektivt!

Var förresten på återbesök idag hos läkaren, jag är inte så pass depprimerad att jag behöver medicin för det utan får vara kvar på medicinen som gör att jag sover bättre. Känndes bra då jag inte vull äta lyckopiller! Dock viktigt med fortsatt samtal hos psykologen men det är rätt skönt att gå dit och prata av sig lite, ibland mer seriöst än andra gånger så det är bra. Baby skall förhoppningsvis få gifta sig med en mentalt stabil mig! (om jag nu någonsin varit det :p) 

/JD

Hemma i stora staden!

Spenderat 2 dagar i Göteborg och måste säga att det känns fortfarande som hemma. Var så att man inte ville åka tillbaka till Karlstad igen! Visst det regnade lite och spårvagnarna krockade så vi fick ta en omväg men det spelar ingen roll alls. Ville ändå ta vagnen hem till Hissingen...Istället blev det bilen upp till ett snöigt Karlstad med slask och kyla.

Träffade en unberbar liten bebis gjorde vi med under vår resa. Super söt liten sak som klämde på min näsa och flinade nästan hela tiden. Om jag vill ha bebis, extremt mycket! Men det är det där med pengar och att det nu inte är så bra med tanke på bröllop och allt. Hindara dock inte att man vill sjukt mycket....

Våra värdar var trevliga dem medäven om jag nog föll mest för den lilla i familjen. Har alltid haft förkärlek till bebisar.

Annars så har jag lämnat in uppsatsen så snart är väl denna delkurs klar. Ska jobba ikväll, nått tributeband till AC/DC som spelar...jippi...

Är snart pank igen med, bra jobbat!

/JD

Fixat håret

Hade tråkigt i helgen ocj beslutade mig för att en drastisk förändring behövdes. Så nu är man lockig. Plockade fram spolarna och beordrade mamma att fixa permanent! Blev inte så illa som man skulle kunna tro i alla fall så är rätt nöjd. Kännt mig lätt rastlös på sista tiden. Ska man skylla på medicinen kanske? Har som tur är inte påverkats av den mer än att jag sov mig igenom i stort sett hela första veckan. Nu börjar jag bli människa igen, kan vara vaken mer än 6 timmar per dag nu vilket är ett enormt framsteg!

Har egentligen inte så mycket att säga idag, sitter och lyssanr på senaste nedladdade skivan. Rätt bra, känner för att gå ut på korgen och dansa bara men har ju alkoholförbud så lär inte gå så bra.

Testade förresten nya blossa 08 glöggen igår. Smak av blåbär skulle det vara. Vet inte om det smakade blåbär men den var god i alla fall.

Mitt hem överlevde förresten besöket i helgen, blev förskräckt när jag klev genom dörren och såg nått långhårigt som såg ut att vara feminint men icke. Var en han :p får skylla på att jag sovit lite den natten! Var 2 rädda saker där med som inte vågade hälsa men Dr No har skött sig bra i alla fall. Allt är helt! (Baby som skrämt upp mig, lovar!)

/JD

Afasi och dynasti

Eller vad de nu hette. Måste säga att jag tycker svensk hipphopp är otroligt värdelöst. Ännu värre är det när DJ:n på dansgolvet bredvid måste sluta spela för att publiken skall gå och lyssna på bandet som spelar. Otroligt kasst är det! Denna typen av band tycks också locka en speciell typ av människor. Var minst 3 slagsmålunder kvällen varav 2 st i min bar. Fick slänga ut ca 6 st den kvällen. Inte så lätt när man står ensam och måste be en diskplockare att hämta vakten då folk bråkar. Idioter är vad de är. Måste i alla fall säga att jag är grymt imponerad av vakterna, jävlar vad effektiva de var. Rickard in action var inte illa! Var imponerande att se när han tryckte ner en killa mot golvet med en hand över ansiktet på honom. Kännde mig rätt trygg ändå i min bar med dessa killar som vakter! Armin tyckte jag gjorde helt rätt, ut med dem bara. Jo visst, men lilla jag mot 5 st som slåss? Lätt!

/JD