Funderingar

Ja ibland så tänker jag väldigt mycket och har nu funderat på det här med vänner och bekanta. När någon man känner mår dåligt eller lider så är det för mig ganska naturligt att försöka hjälpa denna personen. Problemen har varit med de vänner som inte ser att de har problem eller som inte tar emot hjälp eller de som äter upp en hel. Liin har nu mått ganska dåligt ett tag då det är slut med sambon och även om jag vill hjälpa henne så finns inte orken där. Är inte mina problem utan hennes. Sist slutade det hela med att jag bröt kntakten med en dåvarande vän och även om det kanske inte var rätt grej att göra så känns det fortfarande som ett av de bästa besluten jag tagit på länge. Det hela ledde även fram till att jag började gå hos psykologen och tog tag i mitt liv. Problemet har nu blivit när nya människor dyker upp med nya problem att jag inte vill dras in i den härvan igen. Så hur säger man till en vän att man faktiskt inte vill bli inblandad? Speciellt om hon inte har någon annan? Nej tyvärr du får lösa det på egen hand för jag orkar inte bry mig...funkar liksom inte.

/J

Snart dags!

Japp imorgon börjar älghälga! Slyna är nu i Värmland med så han dyker upp här snart och imorgon ska jag hjälpa Isis en sväng, sen mamma och sen Isis igen innan det hela drar igång! Bästa att limma klart overallen för den ska jag ju ha hela helgen nu och den skall gärna vara snygg tills dess!

/J

Paus i vfu men ändå ingen vila..

Nej det har tyvärr inte kunnat bli så mycket vilande på sista tiden trotts att det inte är vfu denna vecka. Liin har sovit här och varit här en hel del senaste veckan då det nu är definitivt slut med sambon. Orkar inte riktigt engagera mig för andras problem är just deras problem och inget jag ska känna mig tvungen att ta hand om så har försökt undvika det. Men när en tös ringer och man hör att hon gråter så kan man inte annat än att säga ja. Så tösen har suttit här i mitt kök och pratat i flera dagar. Hoppas det blir bättre för henne snart. Träffade Isis efter hennes kalas, hon har gjort samma tabbe som mig. Trillat illa på fyllan, jag hade iof ingen trasig näsa som hon men hon hade alla tänder kvar vilket jag inte hade den gången så vet inte vem som hade mest tur! Har fått som jag ville med och kommer ha ett VIP pass under helgens arrangemang som vi planerat i stort sett tillsammans under ett år nu. Är extremt nöjd för detta då jag inte bara tillhör the crew som alla andra utan är den andra av endast två som har VIP pass! Coolt! Hoppas helgen blir bra för alla deltagare som kommer hit! Våran nattgäst dyker upp imorgon redan. Han ska nog festa i förväg skulle jag tro! Nu ska jag spela lite Wii, se om jag kan höja upp min pensionärsålder på wii sports!

/J

Börjar få lite grepp om Mac nu

Fast det är ytterst lite! Klockan är nu tjugo över åtta och jag är helt slut. Bussen gick som vanligt vid fem i sex imorse och sedan åkt buss fram till för 5 min sedan. Detta tar kål på mig verkligen. Idag har jag i alla fall laddat upp med stickad tröja så jag kanske slipper frysa ihjäl men skulle nog ha haft vantar med mig också. Funderar på om jag ska hoppa in i foto klassen och ge dem en uppgift om de inte redan gjort en sådan. Liin var hemma hos mig igår rätt länge och snackade lite och hon hade gjort den med sina elever i rörlig bild så varför inte. Det verkade vara lugnare på hemmafronten med för henne vilket är skönt. Själv sitter man nu här med en kopp halv taskigt snabbkaffe och skall strax börjar skriva någon av mina uppgifter så att det är klart i förtid. Ska sätta mig i Mac salen för den verkar vara tom just nu. Note too self, ta med vantar...

/J

Haha

Helt otroligt, somnade igår vid klockan åtta på kvällen och sov verkligen ända tills jag skulle upp imorse vid kvart över fem. Galet trött!! Sitter nu på vfun och försöker fatta mig på eMac. Fick pinsamt nog fråga en elev hur man startade datorn! Hur kass kände jag mig inte då :p ursäkta men vart fan sitter onoff knappen på en Mac???

/J

...

05:00..klockjävel ringer..
05:15...klockhelvetet igen....
06:00 buss nr 1 till stan går...
06:26..buss nr 2 till Årjäng går....
08:00..framme i Årjäng, trött som fan, osminkad, en jätemugg kaffe drucken bortsett från hälften som sitter i fläckar på tröjan..jävla buss....
14:25...buss nr 1 till K-stad går
16:30..hemma innanför dörren, sitta soffa, däcka.....

Hur ser er vecka ut??

/J

Fullt upp med döööötid

Mhm, har inte mycket att göra på vfun inte bortsett från att åka buss halva dagarna då. Liin var hemma hos mig igår kväll med, grät och mådde dåligt kraken. Strul med sambon. Händer inte mycket annars just nu, vfu hela veckan. Moster ny opererad igen men hade gått rätt bra denna gång i alla fall. Hon är på väg hem nu igen. Nyss genomgått hjärtoperation i lund i går och redan på väg hem. Hon gillar inte sjukhus. Nej om man kanske skulle göra något vettigt förutom att lära sig hur denna iBook funkar!
/J

Gud vad sleten jag är

Ja jösses, jobbat i helgen men har nog aldrig varit så trött och sliten innan som nu. Satan i gatan eller vad man nu säger. Var inget stort band eller så i helgen som det varit andra dagar men var galet trött ändå. Vaknade vid 4 och är galet trött. Ingen lust att åka buss till Årjäng klockan tio över 6 imorgon inte.

/J

Ha jag fick rätt!

Det kändes jäkligt bra kan jag lova! Fick rätt i allt bråk med parkeringsbolaget så får tillbaka 800:- för två tidigare böter som jag heller inte skulle ha fått! Visste väl att jag inte gjort fel, dumma jävlar. Nu har i alla fall alla lapplisor i detta område fått tydliga instruktioner om att inte lappa min bil för den är inte felparkerad! Hahaha! Om grannen ringer och klagar igen så kommer han bli hänvisad till bovärden så de kan få reda på vem det är som ringer och gnäller och tala om för denna någon att de har fel för det är faktiskt en plats där. Min! Känns jävligt bra att få pengar tillbaka men kan lova att parkeringsbolaget inte lät specielt nöjda när jag ringde dem förut för att begära mina pengar tillbaks. Hahahaha där har ni era jävlar!

/J

Lugnet efter stormen

Ja eller vad säger man? Har lyckats lugna mitt humör nu med hjälp av ett par timmars tv-spelande samt lite slösande av pengar på julpynt!! Är det inte lustigt att affärerna redan börjar bli fulla med julprydnader? Har köpt några jätte söta julsaker! Vill ha julgardiner med men min mamma anser redan att jag är en kärring. Då får jag väl vara det då, jag tycker om att pyssla hemma och ha det mysigt så får vara en kärring. Har ju fått sambon att stryka kläder och sängkläder nu till och med så han är nog fortfarande mera kärring än jag!

/J

Jävla grannar!!!

Ja, ringde då till parkeringsbolaget och de har satt lapp på min bil för att någon granne har klagat och menat på att det inte finns någon plats där. Problemet är väl egentligen det att på vänster sidan av min bil finns inget streck så man ser inte att det är en ruta där på hörnet vilket är lite irriterande. Men läser man skylten står det nr 18-26 och räknar man rutorna så är det där en ruta skall vara och det är den som är min även om det bara finns ett streck! Måste nu skicka kopia på avtalet samt skriva ett brev där jag förklarar problemet och skicka in till dem. Bovärden skulle även kolla upp detta felet åt mig. Trött jag blir....

Förbannade jävla idioter....

Öpnnade brevlådan, hm..post...gothia...öpnnade brevet. Påminnelse parkeringsböter 400:-!!!! What the fuck!?!?! Har fått böter för att min bil står parkerad i sin jävla ruta som jag betalar varje månad för!!!! Ringer idioterna och nog fan är de på lunch just nu bara för det. Jaha, slår på datorn för att gå ut på nätet och inte fan funkar det inte. Jävla bredbandsbolaget!!! EN jävla massa strul för att få igång skiten och vad är felet! Jo den där sambon har dragit ur både stömmensladden och wlan sladden utan att fråga mig eller säga till mig. GE fan i saker du inte förstår dig på! Detta är fan ingen bra start på dagen jävla skit. Ska snart ringa det förbannade Gothia och be dem flyga och fara innan jag kör upp en gaffeltruck i arslet på dem!

Satans huvudvärk..

Har de senaste dagarna haft galet ont i huvudet. Det liksom smäller till som fan i skallen. Har nog något litet troll uppe i skallen som försöker hugga ut lite av min hjärna just nu. Irriterande är det! Satt och blädrade lite i bröllopstidning igår med. Letar fortfarande efter en ring jag vill ha som helst inte kostar 20.000:- blir så dyrt att spara pengar ju. Vi har i alla fall funderat lite mer på tema nu och även om baby gärna hade gift sig på båt så vet han att jag är sjösjuk och vår toastmaster skulle troligen hänga i linor och leka pirat så han har gett upp den idén. Blir inte heller något marint tema då fisk och skaldjur inte kommer finnas på menyn på grund av allergier och sånt. Har än inget bra tema för menyn men det får vi fundera på. Vi har i alla fall ett färgtema och lite mer idéer som kommer att vara med som inspiration.

Nu måste jag dock sätta mig och planera inför dagens möte.

/J

SpikeBebisen har fått en säng! Fast han fattar den inte alltid, ligger ofta bredvid på överkasstet till min säng istället. Knas katt!

/J

Flyr från boken..

Ja jag försöker fortfarande komma på ursäkter för att slippa sätta mig och läsa den fruktansvärt tråkiga bok...vet att jag måste läsa skiten tills imorgon och har egentligen inte mycket kvar men motivationen saknas när den är så grymt tråkig!! När skolans klocka klämtar, om behovet av meningsfulla berättelers. Man fattar ju redan på titeln att den är tråkig. Det lustiga är att den handlar inte direkt så mycket om skolan så har svårt att de poängen med den. Fick förresten lite saker jag bestält förut. Har börjat skicka efter julklappar då jag lär vara pank året ut i stort. Köpt en söt, och enligt mig, rolig present till baby. Det svåra ät bara att meningen nu är att den skall slås in och gömmas till 24:de December. Lycka till! VIll ge han den nu bara för att se vad han säger, typ. Kommer inte gå något bra detta med min idé om att handla julklappar i god tid innan pengarna tar slut....får nog låta bli att köpa presenter till någon i samma hus så blir det inte lika svårt att hålla sig sen!

/J


Pank nu

Jepp har knappt en krona kvar på kontot! Hur det gick till, hm..mamma var lite nere så skickade choklad på posten till henne för 150:- ska påbörja min vfu i Årjäng nästa vecka så fick lägga nästa 900:- på ett jävla busskort!! Gr...visst får tillbaka en del av universitetet men det är fan inte mycket det inte! Blä!! Bäst jag sätter mig och läser vidare i den dåliga boken som skall vara klar imorgon. Förresten så blir en resa till Aruba rätt dyrt....får väl spara pengar lite längre då om vinu ska kunna ta oss dit. Hur långt efter att man gift sig kan man åka på smekmånad??

/J

Haha vilken flopp!

Ja kan ni tänka er, fick hemlängtan efter några timmar i SKövde så satte mig helt enkelt på ett tåg hem på lördag morgon! Blev en mycket kort resa denna gång med men nu åkte jag i alla fall hem av rätt anledningar. Saknade baby och hade helt enkelt ingen lust att vara kvar där. Känndes jävligt gött att få krypa ner i sin egen säng hemma igen måste jag säga och även om Örebrew folket ville ha mig med nästa år på Tjällis så känns det som om att jag nog inte skall åka på resor. Tycks inte vara min grej riktigt men det gör mig ingenting.

Sitter just nu och väntar på att baby ska vakna för vi ska till affären sen. Boken jag ska läsa till nästa vecka var för jäkla tråkig med så undviker att plugga nu igen!

/J

Velandet igen då

Ja fan vad velig jag känner mig, men nu åker jag till Bonna i helgen i alla fall! Ha en trevlig helg!

/J

Fixat håret, igen!

Yes ny färg nu igen! Tröttnade lite nu ett tag så var tvungen att fixa iordning rusket igen. Vänter just nu på lillebror för ska hämta stort paket på posten så behöver hans hjälp med det. Sen ska jag plocka fler löv till min tavla jag målar just nu. Baby ansåg att jag behövde en kreativ present så han har köpt massa färger och bordsstafli m.m. åt mig så jag kan måla lite. Slösat bort ett antal timmar på tv spel nu så behöver göra något annat vettigt. Blir i alla fall hemma i helgen, ingen studentresa för mig denna gång. Känner inte alls för det så ingen idé att åka då. Ska tvinga med baby på bio istället tror jag. Nu när man för en gångs skull blev ledig i helgen! :-) gillar mitt jobb men ibland känns det som att man hade behövt ett par timmar mer sömna och har redan jobbat 20 timmar denna löneperiod så lär få en del pengar i alla fall, speciellt som jag ska jobba nästa vecka med. Kanske skulle ta och ringa Liin och kolla vad hon pysslar med i ledigheten, och har ju lovat fika med goldielocks med. Får ringa dem sen.

(Förresten, jepp håret är skitsnyggt nu!)
/J

Depping och shopping

Ja lite så, deppade lite då jag satt ensam hemma på min födelsedag men tog itu med det och åkte till mor och far en sväng istället. Var inte riktigt kul att sitta hemma själv och glo! Shoppade lite igår med, köpt ett berlockarmband från pilgrim som skall fyllas på med berlocker när jag varit duktig och fått nya stjärnor! Köpte även lite tv spel till wii som var kul. Har galet ont i kroppen bara av allt spelande! Idag skall det färgas hår igen, kanske klippa lite lugg. Satt förresten och tittade på brudklänningar förut :-) vill ha! Tänkte kolla runt lite för att få någon koll på vad jag gillar innan det är dags att välja sen i januari.

Hade en intressant disskusion på lektion idag om tvspelsvåld etc. blev änna lite irriterad på en del som menar på att bara för att någon spelar grand theft auto eller liknande så lär man sig hur det är att skjuta folk och då skulle det vara lättare att göra det i verkligheten eftersom att detta spel är så pass verklighetstroget. Jag är av den anledningen att tv, film, spel inte har sådan ensam påverkan. Man har väl föräldrar? Förhoppningsvis någon i alla fall eller någon annan vuxen förebild som lär en lite moral och vett. Kan garantera att jag inte går ut och slår folk bara för att jag kanske spelar tekken på ps2. De jämförde det med att om man ser en kampsprotsfilm så vill man kanske träna kampsport men det är skillnad på att vilja träna det för att man ser det och på att vilja gå ut och slå skallen av någon bara för att man sett en film med kampsport i. Jag är av den åsikten att man alltid påverkas av saker runtomkring men det är ju flera faktorer än 1! Någon som håller med eller tänker jag helt galet??

/J

Hipp hipp hurra!

Eller nått. Idag blir man då 24 år gammal på riktigt, har ju presenterat mig som 24 ganska länge så inget nytt där inte. Fick min efterlängtade vhs i present igår med! Är nu överlycklig då jag kan kolla på mina gammal vhs filmer igen! Fick också en mycket söt outfit av mamma och ett fint halsband av lillebror, en jouice press och pengar m.m. så är mycket nöjd. Baby köpte ett Wii till mig så inget att klaga på där heller! Fick även min första guldstjärna hos viktväktarna idag. Gått ner 3 kilo nu vilket i snitt tar runt 6 veckor då man räknar med ett halvt kilo i veckan men jag har klarat det på 3 veckor! Jippi! Ska in till stan och köpa mig en present för det, viktigt med belöning i viktväktarna!

/J

Maskinen

Jepp gruppen maskinen är tydligen upphovsmän till låten "alla som inte dansar är våldtäktsmän" jippi...det blev en flopp kan jag säga. Super dåligt med folk och måste säga att bandet såg ut som riktiga nördar. Jösses, hipphopp vaddå?? Lyckades göra mig illa igen med, har nu ett lillfinger som skiftar i blått/grönt/lila och är dubbelt så stort som det andra lillfingret. Bra jobbat! Hoppas det blir lungnare på jobbet ikväll. Har i alla fall städat nu och mormor skulle ta med bullar imorgon och mamma skulle köpa smörgåstårta så gör inget att jag bara ska baka en kaka då inte.

/J


Sliten idag

Ja kan man tänka sig, har gått och fått träningsvärk efter för mycket wii spelande. Men det är fan kul! Väntar på Liin nu, ska in till stan en sväng och sen blir det kga för att fira kusinen som fyller år. Efter det blir det jobba ikväll då Maskinen skall uppträda. Får se om det kommer någe folk och vad Maskinen är för nått band.

/J

Bra dag idag med kanske

Ja det ser ut att kunna vara det. Psykologen var stolt över mig för att jag är såå duktig, hos viktväktarna fick jag beröm för att jag gått ner så bra i vikt och chefen ringde och ville att jag skulle jobba ännu mer vilket är ett tecken på att man jobbar bra annars ringer han inte. Skolan flyter på bra den med och lillebror mår bättre idag. Pappa ska komma hit och fixa min bil till och med. Måste ha gjort något riktigt bra för att få ha en sådan här bra vecka och dag. Eller så handlar det om att jag mår bättre psykiskt och faktiskt kan njuta av livet och alla dessa små saker som bidrar till att ge min dag lite guldkant!

Någon annan som är på bra humör?

/J