Har ni missat denna?

Hört på radio, sjukt kul faktiskt!
http://www.rixfm.com/webbradio/?type=audio&id=3529

/JD


Nya grannar

Mmm...de som bodde vägg i vägg med oss förut gnällde när vi flyttade in för att vi borrade och var allmänt tjuriga. Typiskt att balkongen ligger några decimeter bort! Se dem ute var inte alltid kul! Nu har dem flyttat och vet inte riktigt vilka som flyttat in där nu förutom att de spelade irriterande musik igårkväll så jag hörde dem (trotts betongvägg!!) och nu borras det för fullt. Inte konstigt man har tandläkareskräck när det låter sådär illa!!

Sydde gradiner igår till sovrummet som vi tapetserat om. När jag skulle klippa i detta tyg gick det åt helvete redan där. Har nog aldrig sett något så snett! Diffade på säkert en halvmeter. Gjorde tappra försök att rätta till det hela men nu när gardinen är uppe kan man se att den är lite sne. Det ser dock ut som om det är meningen så tur för mig!!

/JD

Leker på universitetet

Ja det är precis vad vi gör nu för tiden. I alla fall vi som läser till bliviande media lärare. Håller på att "lära" oss CS3, illustrator, indesign och photoshop. En övning nu var att skapa ett företag och göra deras loga. Text+bild. Sedan skulle detta skapas på visitkort, brevpapper, kuvert och lite annat. Är rätt kul men frågan är hur de ska bedömma det hela sen. Vem som gjort snyggast grejer? Skönheten ligger i betraktarens öga har jag hört så kommer hävda det stenhårt om någon klagar. Tur man har förmågan att argumentera i alla fall!

/JD

Kär igen

Glömde ju, har blivit kär nu igen!


Han är såååå söt! Sambon suckar lite smått men har inte protesterat allt för hårt så denna skönhet ska jag köpa! Sen lovar jag att inte köpa katt på i alla fall kanske 2 år :p

Lovat att inte köpa film innan nästa lön heller, men har inte pengar till det så lär nog gå!

/JD

Delmål avklarat!

Ja som vanligt så innebär måndag morgon alltid möte på viktväktarna för mig med invägning och "lektion". Idag var jag lite nervös på grund av helgens magsjuka. Kompenserade den med att äta mindre bra inatt :-) men hade gått ner 2 kilo. Beror nog dels på jobbandet i fredags och magsjukan efter det. På tal om jobbet, den där Adam Tensta kan inte ha varit bra, var inte överdrivet med folk där och jag hade fan fullt upp hela kvällen även om han spelade. Någon som vet vad han är kändför ens? Fick ragg med, en yngre pöjk som gav mig sitt mobilnr. Mmm..troligt att jag ringer! Men vad gör man inte för att hora in dricks! Mötet idag var det ja, hade som sagt gått ner 2 kilo så kommit över min 10% delmål. Man skall tappa 10% av sin vikt och då får man en nycklering. När man är målviktig sen får man en guldnyckel att sätta på nyckelringen. Kan låta töntigt men är fan stolt över min nyckelring! Har nu gått ner 9 kilo sedan starten i augusti så är rätt näjd med mig själv. Har ju en brudklänning i storlek 36 som väntar på mig!

/JD

Trööttttt

Ja jisses vad slut jag varit i kroppen nu. Efter jobbet i fredags när vi var på väg hem kände jag att jag mådde illa. Väl hemma så spenderades det tid på toaletten och allt jag ätit var helt borta sen. Hatar att kräkas för det är äckligt i hela halsen sen. Lördag morgon fortsatte ungefär likadant och insåg att jag inte skulle kunna jobba igår. Fick tag i chefen efter otaliga timmar och han sa i alla fall att jag skulle hålla mig hemma. Eller gå till Statt som är konkurerande stället och massmitta alla där! Ha ha jo det hade ju varit en idé. Lyckades i alla fall få i mig lite mat senare och idag mår jag bra igen så var en kortsläng av magsjuka. Men jobbigt var det!

/JD

Magsjuk...

Blää...ska egentligen jobba ikväll men kommer inte gå. Varför svarar inte chefen...hungrig är jag med..

Idag är en bra dag!

Ja idag har än så länge varit en mycket bra dag. Började med att min artikel publicerades i NWT och när smabon gick till pressbyrån för att köpa tidningen tog han med posten in. Hade fått ett paket. Från Baristan!!! Jippi! Boken jag tjatat om i en evighet (nästan) hade han nu skickat till mig! Signerad å allt så är fan skit nöjd idag! Mamma kommer hit sen för att hjälpa mig tapetsera så det är bara bra idag. Får väl se om lyckan kan hålla i sig på jobbet med. Hoppas det inteär något band på krogen idag!

/JD

Jag ärmed i tidningen!

http://www.nwt.se/familj/article453384.ece

Är helt ok för att vara min första artikel men sådär i efterhand hittar man naturligtvis sakerman gärna hade ändrat på!

/JD

Kan det bli mycekt tråkigare!!

Efter ca 5 minuter tappade jag intresset totalt. Några minuter senare började jag skriva ner planering för min D-uppsats. Ytterligare lite senare klottrades det i blocket. Detta övergick till stjärnor på handen och tillsist även jeansen. Jösses vad tråkigt!! Vår lärare pratade idag från kvartövernio till tolv om typsnitt!!! Om TimesNewRoman och andra typsnitt, om familjer, bold, italics etc. etc. fatta att det var tråkigt!!! Hur intressant tror ni att det är med typsnitt!? Jag lovar och svär att jag aldrig kommer plågamin stackars framtida gymnasieelever med prat om typsnitt i flera timmar. Det räcker för mig att veta att man måste tänka över vilket typsnitt man använder vid reklam, loggor och så vidare, men att prata om deti flera timmar var fan overkill!

/JD

Velande till max

Ja jösses, detta med att välja bok var inte ens i närheten så lätt som sist! Nalle Puh var ett lätt val och en mycket lätt bok att läsa med men nu har jag fan haft problem. Hittat 3  böcker jag gillar mycket men de är trycka på 2000-talet och därför alldeles för nya för att skriva om då det inte finns andrahands källor på dem. Att skriva en uppsats då skulle vara skrämmande sa min lärare så bäst att välja något lättare då. Har ratat en jäkla massa idéer men nu tror jag att jag hittat en som håller i alla fall. Kanske blir Toni Morrisons The Bluest Eye för den tog jag mig igenom förra året och gillade. Den är också rätt kort så man kan läsa den snabbt på nytt och det finns gott om källor man kan använda sig av. Får se om det blir så, någon form av psykoanalytisk läsning på den boken då...hm..

Grejen är ju också att jag är för lat för att läsa en hylt ny bok utan vill ta en jag redan läst! Sen ska det helst inte vara någon bok som det redan gjorts massor på!

/JD

Obama

Ja idag är jag väldigt politisk känner jag men som framtida medialärare så måste man hänge med i vad som visas på tv! Måste nog säga att jag tyckte hans förra tal slog lite högre, får gåshud när jag hör det av någon anledning. Gillade dock detta tal med, han är en mycket skicklig talare denne man. Han tog upp mycket viktiga saker men han har ett tufft jobb framförsig. Fixa ekonomin, fixa krigen, fixa globala uppvärmingen, fixa amerikas hälsovård samt dess skolor. Undrar just hur detta ska gå.

/JD

Följer spännt nyheterna på svt24

Jess men fan vilken tid det tar.Någon nissefrån svt som svamlar en massa  i bakgrunden som jag inte ens orkat lyssna på. Han sa i och för sig något roligt när han skulle beskriva obelisken i Washington, "en pinne av sten som står rakt upp". Hm..ja det var ju också en beskrivning. Han är verkligen jätte rolig denna människa. "det är en trappe de ska ner för där och det kanske är besvärligt med rullstolen". Nehe tror du det? Det här är riktigt kul att titta på ävenom jag bara är ute efter att se och höra Obamas tal. Han är som sagt, enligt mig, en utmärkt talare. Alla ni som inte tittar, skäms på er! Detta är ett enormt stort historiskt ögonblick som man inte ska missa!

/JD

D-uppsats problem

Ja jag har lite problem med detta att jag skall skriva D-uppsats typ denna terminen. Problemt är att jag har ingen aning om vad jag ska skriva om för bok. Har 2 som jag funderat på men vet inte vad jag ska skriva då plus att det är svårt att hitta 15 andrahandkällor till dem. Jösses vilka bekymmer va! Det andra problemt där är att jag minns inte hur man gör en outline eller nått! Måste verkligen rota igenom mina papper här hemma för att se om jag sparat några instruktioner någonstans. Annars vetefan hur detta ska gå till.

Har för övrigt suttit igenom en hel dag med seeeeg lektion. Gjorde typ inget och gick inte igenom nägot viktigt heller direkt. Liin bad mig ta anteckningar då hon är sjuk. De lär inte bli användbara för har inte skrivit nått yp. Vad jag läser? Media A-B för blivande medielärare. Undrar just vad jag ska lära mina elever..

/JD

18:00 ikväll!!

Missa för all del inte när Obam skall inta vita huset! Han är en utmärkt talare så jag har höga förväntningar på han ikväll! Tyvärr tror jag dock att han kommer få det mycket tufft som USA:s 1:a svarta president och blir inte förvånad om han råkar ut för attentat men hoppas verkligen inte det slutar så illa fö honom som det gjort flr Kennedy mfl. Om någon kan få amerikanarna att börja tänka efter så är det nog Obama så jag hoppas detta blir bra!

/JD

Lagom med kaffe idag

Ja idag hade man ny kursstar igen då, började med delkursen gafisk kommunikation idag. Kan nog bli riktigt kul faktiskt. Var extremt seg när jag skulle upp imorse bara men lyckades ta mig upp ändå. Hade nästan heldag och efter det bar det in till stan för mitt vv-möte. Gått ner ytterligare lite till så är ny nere på 69. Har min 10% målvikt på 68.4 så snart har man klarat den gränsen med! Jippi! Nu har jag även en brudklänning i storlek 36 som skall passa bra i sommar sen.

Köpte även en belöning till mig själv på stan. Ett super snyggt Thomas Sabo halsband för 1700:-


Är enbart stjärnan jag köpte iadg och det är inget sådant spänne på den som på denna bild men annars ser den ungefär ut som här. Är super nöjd!

/JD

En kanna kaffe enbart till mig

Ja det var nog inte en av mina bästa idéer inte! Efter att ha hävt i mig en hel kanna på egen hand för att orka vara vaken vid 11 igår på förmiddagen (vet 11 är inte tidigt) så kunde jag inte sova alls inatt. Var nog vaken i alla fall större delen av natten. Kan inte minnas att jag sovit i alla fall, kanske någon kart då och då. Är lagom sliten i kroppen idag och svärföräldrarna är här fortfarande så bäst att man rycker upp sig lite! Mor och far kommer till 18:00 ikväll ungefär så då ska man vara social igen. Kommer sova hela dagen imorgon!

Lite mera kaffe till mig kanske?

/JD

Fyra timmar senare..

Ja jag har otroligt nog bakat i över fyra timmar idag! Jisses vilken tid det tog. Gick snabbt att fixa mina cupcakes men dekorera tog mer tid. Vet inte om det blev så snyggt heller men det får duga för att vata första gången. Har även hällt i mig massor av kaffe så är hel stirrig! Bra när svärföräldrarna kommer på besök.

MissBoss var här med och snackade i flera timmar. Var länge sen vi sågs så det var väldigt kul att hon tittade förbi. Får bli oftare. Nästa gång får hon hjälpa till att dekorera :p kanske blir bättre då!

Nu ska jag spela lite wii fit innan sambon om de kommer hit!

/JD

Plugga å plugg

Ja shit vad grejer jag har att göra just nu känns det som. Har ingen riktig överblick på allt som skall ordnas än så länge då ingen av kurserna har startat än. Men kollar man alla papper så är det massvis!

I helgen kommer svärföräldrarna på besök, ska umgås lite och så kommer mina föräldrar hit med så den kan träffas. På tiden kanske eftersom vi gifter oss i sommar.

Ska baka imorgon med, cupcakes, har hittat en del recept och varti å köpt sugarpaste och lite annat skojigt så hoppas det blir bra. Ska sätta dem i mitt muffinsträd jag fick i julklapp. Lovar en bild senare!

/JD

Då ska man bli publicerad då

Ja jäklar, vem hade kunnat tro att den halvdana artikel jag skrivit skall publiceras i tidningen. Måste ha gjort något bra för att lyckas med det! Delkursen vi har läst nu är äntligen slut och på måndag börjar nästa. Tanken var att jag skulle plugga engelska idag och resten av veckan för att hinna med allt som skall göras där också.Varför hade jag denna idé med att läsa dubbelt nu igen?? Ja ja förhoppningsvis blir det kul så fort jag sätter mig och läser.

För övrigt är det inte bara i NWT min artikel blir publicerad. Min andra skrivna greje skall publiceras på en FN hemsdia i ett projekt som pågår där. Nice, är detta mina 15 minutes of fame??

/JD

Jippi!

Ja det är verkligen så just nu! Har äntligen gått ner under 70 strecket på vågen! Väger nu 69,4 så äntligen efter flera månaders stillastående så har det börja hända saker igen. Är sjuk nöjd med mig själv! Jippi nr 2 är att jag idag fick mail från satkärringen på universitetet som nu talade om att jag fått beviljat byte av vfu och har plats i Karlstad! Yes! Att det skulle vara så förbannat svårt att ordna. Är super nöjd äver att slippa pendlaoch hoppas denna vfu kan ge mig mer än den förra.

Jag och sambon har varit och köpt tapeter med. Vi kan ju inte tapetsera själva då utan får snällt vänta på att mamma skall komma och hjälpa oss 2 innan vi klistrar tapeter bakofram!

/JD

Stressad!

Vaknade av att telefon ringde fem över tolv. Det var Liin som undarade vart jag var.Oppps! Skulle visst ha mött henne 12 men försov mig. Stressade igenom lektionen för ville bara hem och ta en dusch då vi ska på personalmöte/fest idag. Ska vara i Dfs halv sju för att hinna dit så vi måste åka halv sex ungefär och här sitter jag och gör inget! Har i alla fall lagt fram kläder jag ska ha och väntar nu på sambon så jag kan åka till posten och hämta ut mina 2 paket som kommit. Ingen aning om vad som finns i dem för har beställt så jäkla mycket grejer på sista tiden. Nej bäst att sätta fart med något nu!

/JD

Då var det lördag igen

Och denna lördagen ser ut som de felsta av mina lördagar gjort det senaste halvåret. Jag skallnaturlgitvis jobba i baren igen. Liin jobbar som tur är ikväll  med så man har sällskap till och från jobbet. Tyvärr är det ingen schysst extralön idag men är i alla fall lön och det är inte helt fel det heller. Speciellt inte som mina shoppingvanor på nätet inte är de bästa. Har alltid haft visst shoppingberoende och när jag började näthandla blev det värre. Dämpade shoppingen ett tag men nu är jag ute och surfar efter nya prylar nästan jämt igen. Kan i alla fall surfa runt utan att handla nu!

Jobbet då, ja jag börjar halv elva idag men Liin börjar tio så hämtar henne vid nio. Kan mycket väl bli en as seg och lugn kväll eller så är det massor av folk. Man vet aldrig. Hoppas nästan att det blir lugnt, lite seg idag. På mändag sen så är det personalmöte/fest så då ska vi sova hos mor och far så vi kan vara med på partyt! Ser fram emot det för denna gång är det fler som skall med.

/JD

Varför är Sverige så tråkigt?

Ja det undrar jag. Sitter mycket och surfar på nätet efter bröllops prylar. Dekorationer, tårtdekorationer, bride to be prylar m.m. m.m. Hittat ett antal amerikanska sidor med massvis av prylar för festen och allt runtomkring. Tusentals prylar till den blivande bruden och brudtärnan och alla andra. Det som är irriterande är att frakten är svin dyr och men kan komma att få betala tullavgift sen vilket kan vara dyrt. Fick ge runt 400 i tull för mina skor jag köpte. Men det finns så mycket kul ju! Så Sverige är fan tråkigt för har inte lyckats hitta en liknande sida men lika mycket prylar här där. Är extremt besviken och kommer garanterat shoppa prylar till mig och min tärna samt blivande man trotts att frakten ligger på hela 75 dollar om man handlar för upp till 150 dollar. Handlar man för mer blir det dyrare. Jävla skit...

/JD