Jobbat igen

Då har man jobbat igen för försat gången på ett bra tag nu.Känndes som vanligt och folket varlika fulla som vanligt. Något jag aldrig blir klok påär de som skall sjunga karaoke när de inte kan ta en ton. Det skär sig i öronen och det är skrikande och inte sång som pågår. Vill bara koppla ur mickarna då och säga att opps de gick sönder! Snälla människor fatta att ni inte kan sjunga! Snållt med dricks igår med, folk betalar mycket med kort. Sen är desnåla över lag med, unga pojkar. Fick ett telenr i dricks. Som om jag bryr mig? Pojken var knappt 18, ring mig, jo visst vad drömde du sen då? Sen alltid den typsike gästen som skall handla sista drinken 3 min i 2. Varför då? 

/JD 

Till Dr.No

Rör helst inget alls. Andas inte på saker som kan tänkas tillhöra mig. Peta inte på något du inte fått tillstånd till. Vill du leva fram till ditt bröllop så ha inte sönder något!!! Rör ej filmer och tv-spel. Garderoben får du inte beträda. Rör inget med Nalle Puh på. Rör ej frysen eller dess inehåll. Hm...ska jag komma på fler regler för dig? Du fick inte tillstånd för egen nyckel tyvärr så lås inte ut baby!

Sup inte i mitt hem!
/JD

Det går sakta framåt i snigelfart

Har skrivt lite till på uppsatsen så har nu fyra och en halv sida. Måste ha minst 6 sidor sen räcker det. Verkligen segar ut det hela och hittar hela tiden saker att göra istället. Pratade med Rickard lite på msn, surfat runt lite. Planerat bröllop på en sida jag är medlem i på nätet, hämtat posten och kollat klockan ett par gånger. Ska vara hos läkaren klockan ett, give me pills tack! Behöver verkligen sova för kroppen börjar skrika och säga emot nu. Har även betalat räkningar så nu är jag fattig igen, blev dyrt denna månad. Behövde ju verkligen köpa OZ boxen just precis nu...nej inte egentligen men gjorde det ändå. Den var ändå billig för kostade 650:- för alla 6 säsonger vilket jag anser vara mycket bra pris. Men plånboken höll inte med mig direkt. Det positiva är att ringen jag nu hittat kostar 18.000:- och vida hade en gråns på 20.000:- där så 2000 mindre, woho! Skriva uppsats var det ja...

/JD

Sömnen blir värre

Hur gör man för att slappna av egentligen? Igår var jag så stel att jag inte ens kunde blunda när psykologen sa till mig. Bara skakade i ögonen. Är jag sönderstressad tro eller vad ör problemet. Idag vaknade jag vid åtta, sovit i kanske 3 timmar i alla fall. Yes..är trött som fan men meningen är att jag skall skriva klart min uppsats nu så jag kan lämna i den på torsdag istället för fredag då jag inte hinner och om den är klar så slipper jag jobba massa med den nästa vecka. Tydligen var jag den enda i klassen som tänkt på detta vis då ingen annan börjat skriva än. Varför har jag haft sån panik med det när ingen annan ens brytt sig? Har jag skapat mig en arbetsmoral tro? Njae inte troligt vill bara ha jullov nu!

/JD

We are all crazy here

Eller ja, kanske inte egentligen men en liten metal kollaps sådär på vintern är väl alltid trevligt. Det possitiva är i alla fall att jag kommer få intyg om att det inte är bra för mig att pendla 4 timmar om dagen. Så något bra kom det i hela den vevan!

Idag har baby och jag gjort julklappar! Gick väl sådär för han men ett tappert försök till att göra geleljus blev det i alla fall. Han blev till och med tvingad att göra eget julkort häromdagen. Fast det blev enbart ett men i alla fall. I år är vi fattiga, eller kanske snåla, så vi har börjat tillverka våra egna juleklappar! Nice!

Chefen ringde nyss med, jag behövde inte jobba på julafton. Schysst! Men nyår var det kris så han vill gärna att jag jobbar då. Vet inte om jag vill jobba nyår. Kanske ska jobba nyår och säga nej till juldagen och annandagen då. Får fundera på det. Känner mig lite elak om jag inte ställer upp men samtidigt så kommer det vara så jäkla mycket folk och det har jag ingen lust alls med. Ska fundera lite på det hela. Har i alla fall ingen lust att fira nyår i år och baby kommer ändå jobba så sitta hemma med Liin eller tvinga henne att jobba med mig...hm..

/JD

Uppdatering

Moster är nu hemma igen och mår rätt bra vad jag förståt. Tydligen har hon inte känt såhär på länge vilket är lovande. Läkaren är extremt nöjd då operationen de gjorde är en av de svåraste man kan göra. I hela världen har man endast lyckats med 10 st operationer och denna är en av dem. När man sätter det i perspektiv så är det rätt stort.

Annars så är nu min vfu över för denna gång. Kommer ansöka om ny plats för pendlingen tog kål på mig totalt.

Lovat Liin fika idag men har galet ont i huvudet så orkar inte riktigt det, får be henne om en lunch dejt imorgon istället.

/JD

Orkade inte vänta på telefon

så Liin hämtade upp mig igår för en fika på stan. Shoppade lite på panduro och satt hemma hos henne och gjorde julpyssel i ett par timmar. Den tösen har ställt upp såååå mycket på mig nu de sista veckorna. I alla fall så ringde kusinen igår, moster skulle opereras i 3 timmar men det tog 6 ½ timme. Läkaren sa att det var den svåraste han någonsin gjort. Dock så tror de att de har lyckats med det som var planerat nu och till och med så pass bra att hon ska slippa äta medicinen hon ätit som inte är bra för henne. Så vi håller tummarna för det. Hon pratade med mamma i telefon igår och tyckte det var störande att hon bara får ligga ner platt på rygg för hon fick ris till lunch och hur fan ska man äta det liggandes var hennes fråga. Det kommer ju inte hamna ris i mun i alla fall var hennes påpekan till personalen. Så hon är sitt vanliga jag trotts den lång operationen.

/JD

13:48...

...fortfarande tyst i telefon...

10:30

Vaknade för 30 min sedan och det första som slog emot mig var en extrem ångest. Varför var jag tvungen att vakna nu...två och en halv timme har han nu opererats. Vet inte hur lång tid sådant tar men brukar ta tid. Det är knappast den första operationen så vet inte varför det känns så mycket värre nu. Troligen för att jag inte mått jätte brapå sista tiden och det faktum att de är så många som skall vara med vid operationen. Förra gångne gick det bra bortsett från att hon aldrig haft så ont tidigare som då och de upptäckte en blödning i benet som kunde varit livsfarlig om hon fått åka hem. Gången innan stannade hjärtat och de fick nästan inte igång det igen...operationer som dessa är alltid riskfyllda. Funderade på att höra av mig till kusinen som garanterat mår för jävligt nu, först ett självmordsförsök av pojkvännens syster i helgen och sen mamma dålig. Hon kan inte må bra nu. Tyvärr klarar jag inte av att höra av mig, vet inte vad jag ska säga och kommer troligen bara bryta ihop vilket inte är poängen. Hon mår sämre än jag det är ju hennes mamma...

undrar om posten kommit än..

/JD

...

..fan..bara väntar på att bryta ihop..försöker ha saker att göra...fixa det som måste fixas...tänk på annat...har inte tid att bryta ihop..

Operation...

..klockan åtta imorgon ska moster opereras igen, de har ställt in alla andra operationer där i Lund och kommer vara ca 12 läkare med vi denna. Vet inte om det känns tryggt eller mer kattastrofalt....

/JD

Fortfarande kaos

Darling nr 2 Liin är på väg, prata av sig lite med någon när baby inte är hemma, tur man har så underbara vänner!

/JD

Moster dålig igen...

Jaha då var det dags för nästa grej. Moster blev operarad för typ 17 gången eller nått för några veckor sedan och de trode att de hade lyckats till 60-70% i alla fall. Idag stannade hjärtat på henne igen så just nu ligger hon kopplad till en maskin och ska imorgon åka akut till Lund igen för ännu en operation. FAN!!! Det är alltid kaos runt jul av någon jävla anledning och så ska man då samtidigt koncentrera sig på vfu och påatt skriva uppsatts. När allt runtom bara faller...hur orkar man då stå?

/JD

Pendlar i humöret...

..galet mycket. Kan tro att jag äter dedär dåliga p-pillren igen som jag fick hysteriska humörsvängningar av. Men icke...detta att man har lärt sig känna känslor igen är något jag inte kan hantera så bra. Att jag gräter lätt nu för tiden stör mig inte så mycket men sista veckan och allt som hänt har varit helt fucked...har nu gått från att lära mig känna känslor ordentligt till att inte kunna hantera dem alls. Är det så konstigt att jag alltid valt den lätta lösningen? Att stänga av känslor eller skjuta bort dem istället för att hantera dem. Just nu är problemet hur jag ska låta bli att falla in i samma spår igen samt hur fan jag ska hantera känslorna egentligen. Är kaos i huvudet så fort jag blir lämnad ensam eller inte har något att göra. Måste få ordning på detta snart..

/JD

Idag har vi sytt!

Ja jäklar alltså, farfar hade snickrat ett litet bord i samma mått som buren är så att vi kunde testa om vi sytt så som det är meningen! Tror vi lyckades ganska bra i alla fall. Lovar ett kort på allt sen när jag har kommit hem till min kamera och även på hur allt ser ut när det sitter i buren sen den 1:a advent.

/JD

Ångest, sorg, saknad..

..efter något man aldrig haft. Hur funkar det egentligen? Vet inte hur jag ska hantera allt jag känner, eller snarare den tomheten jag känner. Kan vara glad och så vissa stunder men ibland kommer det upp i skallen igen. Hur ska jag hantera detta och gå vidare utan att stänga av helt...

/JD

1 vecka kvar

Yes nu är det bara en vecka kvar av min vfu, efter det skall jag begära ny plats. Hoppas hoppas! Ska börja packa nu för åker till mor och far i helgen. Lovar en bild sen på hur det gick att sy burskynket. Är hur mycket som helst med detta att ställa ut katt har jag nu fått reda på. Först håller jag påatt ordna en transfer på Bubblan så hon blir flyttad till sverak, denna skall sedan skickas in till en i kattklubben och sen kan jag skicka in anmälan till utställningen och allt detta innan den 25:e för då skall anmälan in och hon måste stå under registrering på den för att få bli anmäld. Hoppas verkligen att allt går vägen i tid!

Nu packa sen hem till Dfs

/JD

Mina två små tomtar!

Är de inte fina?

/JD

Nu ni!

Har precis slängt mig iväg till affären för att hinna handla tyg innan de stängde så pålördag bär det av till farmor för att på nått vänster lyckas sy ett burskynke! Jisses! Det kommer bli i blått och beiget i alla fall så får hoppas det blir nått vettigt av det hela! Lovar en bild på allt senare.

/JD

Sy burskynke????

Jaha, nu har jag nog tabbat mig aningens skulle jag vilja påstå. Har anmält Spike till att vara med på kattensdag i Karlstad och då skulle man tydligen ta med sig något som heter burskynke. Min första tanek, vad fan är det??? Kollat runt på nätet nu och fått reda på vad det är och det är uppenbarligen svårt att köpa då alla syr sina egna. Hur fan ska jag kunna sy ett sådant utan symaskin? Jag har i alla fall hittat ritningar på hur man skall göra så får nog ringa farmor i värsta fall och kolla om hon kan sy ett burskynke åt mig i helgen om jag kommer till Dfs...hm...hur tänkte jag egentligen. Finns några som syr upp på beställning åt en för runt 600:- vilket är dyrt och lär ta tid så måste nog fundera på hur jag skall lösa detta. Kan lova att jag i alla fall inte kan sy det själv!!

/JD

Ullmonster

Ja ni måste få se Hawaii som vi hälsad på i söndags, han bor tillsammans med 11 andra vuxna katter och sin matte Maria-Louise i Trollhättan!Är han inte söt?

/JD

Färgade linser

Lite halvflum egobilder med kanske men men, det syns i alla fall skillnad på färgen på korten även om det inte är lika tydligt annars.

/JD

Dags för plugg

Idag har humöret vänt i alla fall, lite gladare nu. Ska ta den disskusionen med min pyskolog sen istället tror jag. Hade gått ner 1.3kilo denna vecka så är nöjd för var helt hundra på att jag gått upp igen. Detta  firades med att fuska och käka pizza. Inte så smart men resten av veckan skall skötas ordentligt. Idag tog jag för övrigt ledigt från vfun för att kunna sitta hemma och skriva uppsatst på 6-8 sidor. Har i alla fall ca 1 och en halv sida så borde få ihop det om jag bara gör det nu. Har massa böcker och sånt med så ska inte vara några problem. Insåg att jag inte lagt ut så mycket bilder på dett tag. Ska instalera pohotshop snart så jag kan fiffla lite och lägga upp lite kort.

/JD

Kalaset

Jo har ju glömt skriva om det. 50-års kalaset var i helgen och jag tog mig dit. Önskade ett par gånger att jag inte gjort det men som tur var hade vi beslutat oss för att hälsa på Spikes uppfödare på söndagen så jag hade något att se fram emot då i alla fall. Kalaset var jobbigt och stelt då jag inte kände någon. Från börjarn var det planerat bordsplacering där jag inte ens skulle få sitta bredvid baby men då höll jag på att flippa ur och funderade allvarligt på att börjar röka igen, gärna kedjeröka just då med. Fick i alla fall sitta bredvid honom så det var ju snällt. Moster klarar jag fortfarande inte av, funderar på om hon har någon form av bokstavskombination för hon är fan inte helt hundra. Tur man inte behöver träffa henne ofta. Babys mormor och morfar är helt underbara i alla fall och hans mor och far med. Syster kan tyvärr bli lite intensiv men fr hantera det. Överlag gick det hela bra men de äter mat jag knappt känner till så lite skumt. Vad är det för fel på riktigt kött?? Nej nu blev jag hungrig så lunch nu!

/JD

Ville jag detta?

När man har chansen även om den troligtvis var mycket liten, var det då rätt att ta bort den chansen helt? Ska man tänka logiskt och använda huvudet eller gå efter vad magkänslan säger? Hur ska man egentligen vet vilka beslut man fattar som är de rätta och vilka som är fel. Jag förstår också innerst inne att det var logikt rätt beslut men av någon anledning känns det väldigt tungt. Vet att chansen var ytterst minimal men skull man ha låtet det spela ut sig självt utan att blandat in det logiska? Vet att ni inte förstår vad jag pratar om just nu men et är inte heller poängen, detta har alltid handlat om att bearbeta tankar som dyker upp och de är inte heller logiska alla gånger....fan tror jag håller på att bli kollrig på riktigt.

/JD

Att låtsas vara sjuk eller ej

Ja kan ni tänka er att jag som 24 år gammal allvarligt funderade på bra anledningar till att stanna i sängen imorse. Sjukanmäla mig eller bara låtsas försova mig och missa bussen. Jag har inte "spelat" sjuk på många år men detta pendlande sliter något fruktansvärt på mig både fysiskt och psykiskt av någon anledning. Jag måste se till att få ordnat en ny vfu plats sen för detta funkar inte riktigt för mig. 

Glada nyheter är att jag tror mig ha hittat en bra juvelerare i stan nu så vi kan köpa ring på hemma plan. Måste bara ta och bestämma mig. Gillar fortfarande fusion ringarna men vet inte, inte mycket stenar för den prislappen. Har annars sett några andra söta med så vi får se vad det kan bli. Min ångest för att åka till Trollhättan börjar bli bättre med, har övertalat baby att vi skall hälsa på Spikes uppfödare. Titta på kissebebisar som jag tyvärr inte kommer få med mig hem men jag vill! Ska jag budgetera för en till katt blir det garanterat ringen som måste ner i pris för att jag ska få igenom det med honom. 

Fryser inte heller lika mycket i Årjäng nu även om jag fortfarande önskar att jag vore någon annan stans. Har en uppsats att skriva med som jag inte vet hur jag skall få tid till egentligen. Har ingen motivation till att skriva det just nu så vi får se. Har nu suttit här sen åtta och har ingen lektion innan tio så segt som fan....

/JD

Jippi!

Har ju förresten glömt kommentera valet! Fan vad gött! Lyssnade på talet idag och det gjorde han jävligt bra! Grattis Obama!

/JD

Frustration

Har du någon gång känt för att skrika rakt ut? Springa iväg från allt eller dra täcket över huvudet? Eller varför inte kasta och slå sönder saker? Kanske till och med slås med en vägg till den eller handen ger upp...kan verkligen förstå alla som känner så till och från. Men hur är det då med dem som känner så jämt? De som inte får ut sina bekymmer mot väggen utan tar till vassa föremål mot kroppen bara för att reagera på något, för att få ut den ångest som finns inuti. När man funderar på om man skulle överleva en krasch med bilen och nästan är på väg att släppa ratten bara för att testa. Det handlar inte om att vilja dö, det handlar om en ångest som man inte kan hantera och inga peppande ord av någon överdrivet positiv person kan göra någon bra skillnad förutom att depprisionen bara sjunker in mer för hur fan skall den människan kunna fatta vad det egentligen handlar om. Hur ska någon som aldrig mått dåligt kunna förstå en depprision??

/JD

Helgen är äntligen över

Ja så känns det nu, evanemanget blev väl sådär lyckat tyvärr. Fick in en hel del klagomål på personlaen i baren och sittningen var en enorm flopp, sittningen året innan hade inte varit bra men denna var värre enligt deltagarna som var där både i år och förra året. Jäkligt synd måste jag säga och så som det ser ut nu lär det inte bli något mer Älghälga om inte någon riktigt eldsjäl tar tag i det vilket inte lär hände. Synd men så är det! Ska det bli något så är det dags att börja planera redan nu så att det inte bli en sådan flopp igen.

Annars är jag trött och sliten och skall snart påbörja 3 veckors pendling till Årjäng, hoppas att det blir bättre dessa veckor än den som var förut i alla fall även om jag måste lyckas skriva en uppsatts samtidigt som jag ska vara där...galet segt!

/J

Slyna går i sömnen

Ja hangör uppenbarligen det, var aningens skumt kan jag säga och ett täcke stal han den fylltratten. Skall allt ta ett snack med pojken sen när han vaknat till liv igen! Fyllekaja nr uno ja!
/J